Материална база

Детско заведение „Осми март“ разполага с модерна и подходяща за възрастта на деца от 3 до 6 годишна възраст материална база. Вече 59 години радваме децата с много, забавления и обич. Нашият екип от педагози и специалисти твори с децата сред приятелска атмосфера и формира знания и умения в малчуганите.
Разполагаме с голям и красив реновиран външен двор с чудесно поддържана паркова растителност за удобство и комфорт на децата. При нас децата растат и се развиват в екологична обстановка.
Богатата материално-техническа база и учебни пособия, осигуряват качествен възпитателно
образователен процес и цялостно изграждане на детската личност.
Голям слънчев двор с много зеленина, детски площадки с подходящи детски съоръжения;
Открита сцена за творчески изяви на децата.
Единствения реален и пълномащабен център за обучение на децата по безопасност на движението.
На площ от 800 кв.м. са изградени елементи на градска среда с реално дейтваща напълно безопасна детска светофарна уредба, автомобилни, пешеходни и велосипедни светофари с таймери за обратно броене, велоалея, пешеходни пътеки, детски електрически колички, велосипеди и тротинетки, с ,които децата играйки и забавляваки се научават правилата за безопасно движение.
Центъра за обучение по БДП е открит през 2016 г. Проведени са занятия с децата от различните възрастови групи, като децата са участници в най-различни пътни ситуации:

- Пешеходци – как и кога и къде се пресича пътното платно в пресъздадена реална пътна обстановка на регулирани и нерегулирани пешеходни пътеки

- Водачи на автомобили, които спазват хоризонталната и вертикална пътна маркировка с изградени навици за толерантност към останалите участници в уличното движение.

- Дисциплинирани и внимателни велосипедисти, които стриктно спазват правилата за движение, сигналите на светофара и указанията на пътните знаци.
Просторни и уютни помещения и многообразие на интериора;
Организирана е подходяща предметна среда за самостоятелна дейност, оформени са кътове за игри, за учене, за развлечения, за изобразителни и приложно-творчески дейности; Изградена е среда за сътрудничество, взаимодействие и взаимопомощ;
Зала за народни и театрални игри.
Кабинет с интерактивна дъска
Физкултурен салон – Закрит център по безопасност на движението в градска среда за обучение през есенно-зимния сезон включително и на най-малките от първите групи.
Насърчавана е двигателната активност, творческите и артистични умения на децата с множество организирани от детското заведение изяви.

Медицинско обслужване:
Медицинска сестра, която се грижи здравето на всички деца през цялото време на престоя им в детската градина.
Храненето на децата се извършва от кухня “майка“.
Ежедневно родителите могат да се запознаят с менюто за децата.


Допълнителни педагогически занимания над държавните образователни стандарти изграждащи знания и умения, развиващи детските таланти:
– Гимнастика
– Изобразително изкуство,

- Танци,

- Пеене,

– Футбол;

– Ранно езиково обучение по английски език и китайски език,
– Предложения за еднодневни екскурзиии